Konkurs „Kulinarne Dziedzictwo” w Bestwinie
14 czerwca br. na terenach rekreacyjnych w Bestwinie odbyła się kolejna edycja konkursu powiatowego z serii „Kulinarne Dziedzictwo”, tym razem pod nazwą „Smaki i smaczki powiatu bielskiego”. Organizatorem imprezy było Biuro ds. Promocji Powiatu, Kultury, Sportu i Turystyki Starostwa Powiatowego w Bielsku-Białej i Centrum Kultury, Sportu i Rekreacji w Bestwinie. W przeglądzie wzięło udział 37 uczestników, w tym gościnnie Koło Gospodyń Wiejskich z Niegowonic, z zaprzyjaźnionego Powiatu Zawierciańskiego. Zadaniem komisji oceniającej było wyłonić najlepsze i najsmaczniejsze dania, a także wygląd i dobór potraw, udekorowanie stołów oraz ogólny wyraz estetyczny prezentowanych stanowisk. Rejonowy Związek Rolników Kółek i Organizacji Rolniczych w Bielsku-Białej, który reprezentowała Prezes Danuta Kożusznik, przyznało nagrodę dla Koła Gospodyń Wiejskich z Bujakowa gm. Porąbka za kapuśniak i nalewkę truskawkową. Wyniki konkursu i zdjęcia.